Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: 2021

2.0 - Hobbyboss Pz.Kpfw. VI Tiger 1/16 (2. rész)

Kép
Sziasztok! Beleütköztem egy nagyon durva hibába, ilyet még nem tapasztaltam ...  A felső képen látszik is de nem vettem észre ... nem is feltételeztem a HobbyBoss-ról hogy ekkorát hibázhatnak!  A bejelölt alkatrész/önténydarab hiányzik a másik oldalról. Pont az, amelyik a löveget tartja pozicióban! Ez azt eredményezi hogy ki kell hézagolnom a lövegpajzsot, fixre beragasztanom azt ... ráadásul a torony alsó és felső részén az összefogató csavarhelyek sem stimmelnek, azt is ragasztanom kell ... ... ehhez valami más öntőformát használhattak de nem tudjuk az okát! Még jövök az eredménnyel! 

2.0 - Hobbyboss Pz.Kpfw. VI Tiger 1/16

Kép
 Sziasztok! Kicsit haladtam a második Tigrisemmel. A járműtest minimális rongálása, a hegesztési varratok és a torony parancsnoki kupolájának átalakítása volt a cél. Úgy gondolom ez a kis módosítás nem árt a készletnek, bár ízlések és pofonok ... :)

Utószó és az új makett!

Kép
 Sziasztok! Már megint itt vagyok!  Az előző bejelentkezésemkor kicsit elkapkodva zártam le a mondanivalómat! Elnézést érte! Az előzményekhez ... A Tigris munkálatai során sok hibát vétettem a rutintalanságom, türelmetlenségem és egyéb külső tényezők miatt! Kezdeném ott hogy megvettem úgy a makettet hogy szinte semmi szerszám, anyag nem volt a birtokomban! Ez nem szarvas hiba szerintem, mert valahogy el kell kezdeni ... Az építési leírás rossz értelmezése, a kapkodás már nagyobb vétek! Rengeteg videót néztem meg a YouTube-on, onnan is tanultam sokat, a Facebook-os csoportokban olvasgattam, kértem és kaptam segítséget, amit innen is köszönök! Azután ott volt az adtgyűjtés. Na, az sem egyszerű eset. Ebből adódóan a kezdeti terveim dugába dőltek mert minél jobban beleástam magam az adathalmazokba, annál inkább kalandoztak el a gondolataim a "külalak" terén. Ez oda vezetett hogy nem tudtam eldönteni milyen is legyen a festése a Cicusnak. Időközben megrendeltem az ALI-ról a tartál

... és kész!

Kép
 Sziasztok! Eljött a nagy nap, befejeztem végre a Tigrist! Hosszú volt az út idáig de tartalmas utazás volt. Sokat megtudtam a makett építésről, mint elfoglaltságról és magamról is! Ami biztos ... -  Addig ne kezdj bele egy munkába ha nincs szerszámod és rakrárkészleted az anyagokból. - Szánj időt a tervezésre, ne kapkodj ... de ha kitaláltad milyen lesz végül, ragaszkodj a terveidhez! Sokat nem akarok fecsegni, inkább lezárni szándékozom ezt a projectet, ezért bemutatom sorrendben, bár ömlesztve, az általatok még nem látott időszak eseményeit képekben! Amúgy is sürget az idő mert itt vár a következő munka a szekrény tetején. ... mert csak ott fér el! :D Köszönöm a figyelmeteket, jelenkezem a következő munkám kezdetekor!